Forgot your password?

We just sent you an email, containing instructions for how to reset your password.

Sign in

 • Ny rapport visar viken miljö återgår i förväg spill villkor

  Vetenskapliga studier understryker den Mexikanska golfen motståndskraft och återhämtning

  HOUSTON – under de fem åren sedan den Djuphavsräka Horizon oljeutsläppet, vetenskapliga data och studier visar att golfen miljön återvänder till sitt ursprungliga tillstånd, enligt en ny rapport BP släppt idag. Rapporten golfen av Mexico Environmental Recovery och restaurering indikerar också att effekterna från utsläppet till stor del inträffade under våren och sommaren 2010.

  Rapporten är baserad på vetenskapliga studier som myndigheter, akademiska institutioner, BP och andra utförs som en del av oljeutsläpp svar, pågående naturresurs skada bedömning (NRDA) eller genom oberoende forskning. Medan enskilda studier är hjälpsamma, berättar de bara en del av historien. Detta betänkande, en omfattande sammanställning av seriösa studier av respekterade forskare, ger en bredare överblick av Gulf miljön.

  "De uppgifter och undersökningar sammanfattas i detta betänkande är uppmuntrande och bevisa att den mest ödesdigra förutsägelser efter utsläppet inte kom att passera, säger Laura Folse, BP: s vice VD för svar och miljöåterställande. "Golfen visar starka tecken på miljömässiga återhämtning, främst på grund av dess naturliga motståndskraft och oöverträffad svar och rensningen ansträngningar."

  Rapporten tittar också på de storskaliga, BP-finansierade tidiga restaureringsprojekt att påskynda återhämtningen av naturresurser i viken som skadades av utsläppet.

  Rapporten konstaterar att:

  • Tillgängliga data indikerar inte utsläppet orsakade någon betydande inverkan på lång sikt befolkningen nivå till arter i viken. Till exempel avslöjar NRDA data inte pågående negativa effekter till fågelpopulationer kopplad till utsläppet bortom den första, begränsad akut dödligheten i 2010. National Oceanic och atmosfärisk Administration (NOAA) data visar att fiskbestånden är robust och kommersiella landningar generellt har varit konsekvent med före utsläppet trender och spänner. Resultaten publiceras av en grupp forskare, inklusive forskare som arbetar med NRDA förvaltare, visar olyckan inte påverkade de flesta Djuphavsräka korall samhällen.
  • Flera viktiga faktorer minskat spill: s påverkan. Utsläppet skedde på djupt vatten, långt ute till havs och i ett tempererat klimat, så att oljan att bryta ner. Typ av "light" råolja inblandade i detta oljeutsläpp också försämrar och avdunstar snabbare än tyngre oljor. Samtidigt mildras den massiva offshore svar och strandlinjen cleanup – som BP spenderat mer än $14 miljarder och arbetstagare ägnas mer än 70 miljoner personal timmar – skadan. Viken, som innehåller många naturliga olja sipprar och robust populationer av olje-ätande mikrober, är utomordentligt motståndskraftig.
  • Drabbade områden återhämtar sig snabbare än förutspått. Till exempel i 2010 dokumenterat US Coast Guard 86 miles av marsh som var Kategoriserad som starkt oljad. Och med början 2014, efter de svar ansträngning samt naturliga dämpning, bara 0.7 miles återstod starkt oljad och var återhämtar sig naturligt.
  • Skadade naturresurser återställs i en aldrig tidigare skådad mode. 2011, BP frivilligt överens om att spendera 1 miljard dollar på dessa projekt för att underlätta återställandet av naturresurser i viken medan NRDA processen pågick. Inget företag har någonsin genomförts ett program av denna omfattning förr eller senare. Från och med December 2014, BP och federala och statliga naturresurs förvaltare hade kommit överens om 54 tidiga restaureringsprojekt totalt ca 698 miljoner $.

  NRDA är den process genom vilken den amerikanska regeringen, statliga organ och BP beteende studier att identifiera skador på naturresurser som följd av Djuphavsräka Horizon olyckan som det bästa sättet att återställa skadade resurser och mängden pengar så krävs. Denna pågående NRD bedömning är den största miljöbedömning i sitt slag som någonsin genomförts, som spänner över nästan fem år och kostar cirka 1,3 miljarder dollar hittills. BP också har åtagit sig för att betala 500 miljoner dollar över 10 år att stödja oberoende forskning genom golfen av Mexico forskningsinitiativ.

  Förutom dessa kostnader, har BP spenderat mer än $28 miljarder på svar, sanering, tidig restaurering och försäkringsersättningar.

  Miljödata som samlas in av NRDA och svar finns på http://gulfsciencedata.bp.com. Data på fisk, fåglar, strandlinje, luft-övervakning prover och olja, sediment och vatten kemi är i ett format som kommer att underlätta ytterligare användning för forskning och andra studier.

  Den fullständiga golfen av Mexico Environmental Recovery och restaurering rapporten finns på: http://www.bp.com/gulf5yearreport

  För mer information om våra framsteg på att uppfylla vårt åtagande att ekonomiska och miljömässiga restaurering, vänligen besök http://www.TheStateoftheGulf.com.

  Om BP:

  Under de senaste 10 åren, har BP investerat mer än 90 miljarder dollar i USA – mer än något annat energiföretag som. BP är en ledande producent av olja och gas och producerar tillräckligt med energi årligen för ljus nästan hela landet under ett år. Med fler än 18 000 anställda i alla 50 stater, stöder BP nästan 200.000 nya jobb genom all dess verksamhet. För mer information, gå till www.bp.com/us.

  Ytterligare information:

  Kontor: Jason Ryan, BP pressen kontor, Houston
  Telefon: + 1 281 366 4463
  E-post: uspress@bp.com
  • Share

  Connected stories:

About

Collections let you gather your favorite stories into shareable groups.

To collect stories, please become a Citizen.

  Copy and paste this embed code into your web page:

  px wide
  px tall
  Send this story to a friend:
  Would you like to send another?

   To retell stories, please .

    Sprouting stories lets you respond with a story of your own — like telling stories ’round a campfire.

    To sprout stories, please .

      Better browser, please.

      To view Cowbird, please use the latest version of Chrome, Safari, Firefox, Opera, or Internet Explorer.